Catharinakerk in Doetinchem
Home Bestuur Verhuur

Activiteiten

Boeken-Curiosa Nieuws Publicaties
Concerten
Exposities
Foto's

Oorlog in Oekraïne.

Een foto- en filmexpositie in de Catharinakerk

Doetinchem vangt sinds de oorlog op 24 februari 2022 uitbrak, ongeveer 250 Oekraïnse vluchtelingen op. Mede dankzij de inzet van de ontmoetingsplek in de Driekoningenkapel is het een hechte gemeenschap geworden die zich grotendeels thuis voelt in Doetinchem. Ruim 72% van hen is aan het werk, ruim 80 personen volgen taallessen, kinderen gaan naar school en 30 lokale organisaties helpen op verschillende terreinen.

De zelfredzaamheid in de groep is groot, waardoor onder andere het initiatief is ontstaan om de vluchteling in beeld te brengen. Samen met de Doetinchemse Diana Tamliani, hebben twee Oekraïense vluchtelingen een foto- en filmexpositie bedacht. Ruim een half jaar lang hebben zij 30 Oekraïners geïnterviewd en geportretteerd. Met de expositie willen zij een jaar na dato eer geven aan de slachtoffers maar ook het verhaal vertellen van de nieuwe Doetinchemmers en laten zien dat er achter elke vluchteling een verhaal zit. Mensen met eigen verlangens, dromen en idealen. Zij willen u kennis laten maken met de nieuwe lokale bevolking en culturen bij elkaar brengen.

Het project wordt ondersteund door een aantal Doetinchemse bedrijven, kerken, het Naoberfonds, de Doetinchemse Uitdaging en is mede mogelijk gemaakt door de stichting Catharina Cultureel.

De expositie is voor publiek geopend van zaterdag 25 februari t/m donderdag 23 maart a.s.
De openingstijden zijn dinsdag t/m donderdag van 12.00 - 16.00 uur, vrijdag van 14.00 tot 19.00 uur en elke zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur. De toegang is vrij en u bent van harte welkom. (JvP)


poster fototentoonstelling


Wekelijkse activiteiten.

Catharinakerk Er vinden in de Catharinakerk en de Driekoningenkapel wekelijks een aantal activiteiten plaats. Vele daarvan zijn voor besloten groepen. Sommige activiteiten zijn voor ieder die belangstelling heeft. Een overzicht van de activiteiten, deze maand en de komende maanden, vindt u op de pagina Reserveringen

Driekoningenkapel