Catharinakerk in Doetinchem
Home Bestuur Verhuur

Activiteiten

Boekenmarkt Nieuws Publicaties
Concerten
Exposities

Wekelijkse activiteiten.

Er vinden in de Catharinakerk en Driekoningenkapel wekelijks een aantal activiteiten plaats. Vele daarvan zijn voor besloten groepen. Sommige activiteiten zijn voor ieder die belangstelling heeft. Een overzicht van de activiteiten, deze maand en de komende maanden, vindt u op de pagina Reserveringen


In de zomermaanden is er een groot aantal concerten en exposities die in de Driekoningenkapel en in de Catharinakerk plaatsvinden. Klik daarvoor hierboven op Concerten of op Exposities.

Open Monumentendag op 14 september 2019.

Op de Open Monumentendag zullen in Doetinchem zowel de Catharinakerk als de Driekoningenkapel van 10:30-16:30 uur te bezichtigen zijn.

De Catharinakerk was oorspronkelijk een katholieke kerk gewijd aan de heilige Catharina van Alexandrië, een Egyptische martelares die protesteerde tegen de christenvervolgingen. Op de plek van de kerk stond al in 838 een houten kapelletje, maar in omstreeks 1200 werd de kruiskerk gebouwd, die daarna nog een aantal keren vergroot en verbouwd werd. Ook na de stadsbrand van 1527 en de verwoesting van 1945 werd de kerk herbouwd.

Tijdens de Open Monumentendag is er ook aandacht voor het Flentrop orgel. verder wordt er een film over de herbouw van de toren vertoond. Er zijn een aantal korte optredens van het gezelligheidskoor Cantadoe o.l.v. Marjo Harmsen en het barbershopkoor Miracle Sound o.l.v. Els Peters. Zie verder ook Opendag Catharinakerk.pdf.

De Driekoningenkapel is een eenvoudig bakstenen kerkje aan de Gasthuissteeg. Oorspronkelijk was de kapel een onderdeel van het Gasthuis, waarin vanaf het midden van de 14e eeuw armen werden ondersteund en doortrekkende vreemdelingen onderdak vonden. Door het bombardement van maart 1945 op het historische centrum van Doetinchem raakte de kapel zwaar beschadigd. De herbouw van de kapel werd in 1950 voltooid. Kenmerkend is dat op het ranke torentje geen haan staat, maar een zwaan, het symbool van de lutheranen. In 2008 fuseerden de lutheranen met de Protestantse Gemeente Doetinchem. Zie verder ook Opendag Driekoningenkapel.pdf.

Catharinakerk

Catharinakerk